Veelgestelde vragen

Vind snel antwoord op uw vraag. Voor meer informatie, klik op een van de onderstaande vragen om het antwoord te bekijken.

Hoe groot zijn de groepen tijdens een cursus of workshop?

Wij als VTS-EHBO hanteren maximaal 12 cursisten per 1 instructeur. Dit is volgens de richtlijnen van het Rode Kruis.

Is een privé cursus mogelijk?

Dit is zeker mogelijk op onze locatie. Vanaf 6 cursisten kan er een privé cursus gevolgd worden.

Wat kost een EHBO-cursus?

De kosten van de cursus hangen af van welke cursus je volgt, de duur ervan en of er ook een lunch is inbegrepen. Naast deze bovenstaande factoren, bewaakt het Nederlandse Rode Kruis ook de kwaliteit van de cursussen. Door middel van Audits en interviews waarborgen ze de kwaliteit van de cursussen en stuurt bij waar nodig is.

Hoe lang duurt een EHBO-cursus?

De duur van een cursus hangt af van de onderwerpen die je wilt leren in de cursus en of je een workshop of cursus volgt. Bij VTS-EHBO kun je kiezen uit diverse EHBO-cursussen: van een basis EHBO cursus tot een uitgebreide EHBO cursus.

Worden de kosten voor een EHBO-cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Het hangt af van je zorgverzekeraar en je eventuele aanvullende zorgverzekering. Het Nederlandse Rode Kruis heeft een informatie-overzicht opgesteld van vergoedingen per zorgverzekeraar en (aanvullende) polissen, maar je kunt natuurlijk ook contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Hoe declareer ik een EHBO-cursus bij mijn zorgverzekeraar?

In veel gevallen vraagt de zorgverzekeraar om een factuur en bewijs van deelname of certificaat. Deze kan je allemaal toesturen. Je factuur ontvang je van ons per mail. Het bewijs van deelname of certificaat is te downloaden in de cursusomgeving. Vraag bij jouw zorgverzekeraar hoe jij je declaratie precies moet indienen.

Hoe lang is een EHBO-certificaat geldig?

Alle Rode Kruis certificaten zijn twee jaar geldig.

Is elektrisch laden mogelijk bij VTS-EHBO locatie in Wormerveer?

Ja, het is mogelijk om auto’s op onze locatie op te laden met een eigen laadpas.